Karbon Ayak İzimiz Yeşil

Okul Müdürümüz Başöğrt. Dr. Bahire EKEN 14 Mart 2019 Perşembe günü  Beykoz Üniversitesi´nde "Karbon Ayak İzimiz Yeşil" adlı Gençlik ve Spor Bakanlığı destekli projemizi sundu.

Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği (SÜT-D) "Düşük Karbon Kahramanları Ödülü" ile vizyon ve misyonuna uygun olarak, üretim ve tüketimde karbon yönetimini mükemmel başaranları, düşük karbon ekonomisi için uğraş verenleri desteklemeyi ve böylece toplumda konunun bilinirliğini artırmayı hedeflemektedir. Bu amaçla 2019 Nisan ayında  Karbon Yönetimi, Karbon Teknolojileri ve Karbon Ticareti konularını içerir VI. İstanbul Karbon Zirvesini ve DÜŞÜK KARBON KAHRAMANLARI ÖDÜLÜ yarışmasını düzenlemektedir.

Gençlik Projeleri Destek Programı (2018/1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Karbon Ayak İzimiz Yeşil Projemiz ile katılım sağladık. Gençlik Projeleri Destek Programı (2018/1) kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenmekte olan 'Karbon Ayak İzimiz Yeşil'' Projesi; Türkiye'de İklim Değişikliği ile mücadelede toplumsal gelişmenin sağlanmasında gençlerin bilgi bilinç düzeyinin arttırılması amacıyla yenilikçi düşünce ve yöntemlerden faydalanarak gençlerde özgüven, toplumsal sorunlara duyarlılık ve yaratıcı çözümlerin geliştirilerek küresel anlamda iklim değişikliği ile mücadele kapasitesinin arttırılması faaliyetlerini içermektedir.

5 kişi ile yola çıktık, sevgili öğretmenimiz bize inandı, idarecilerimizin desteği ile büyüdük. Gençlik ve Spor bakanlığının desteği ile 760 kişiye ve ailelerimize ulaştık. Çevre, Sağlık Ve Eğitimi Geliştirme Derneğinin, TC. Tarım ve Orman Bakanlığının katkılarıyla binlerce kişiye ulaştık. Beykoz Üniversitesinde Küresel Isınma ve Yeşil Düşünce panelinde Okul Müdürümüz Dr.Bahire EKEN iyi uygulama olarak projemizi anlatacak, bizlerde Üniversiteli akranlarımızı bilinçli tüketime davet ederek karbon ayak izlerini nasıl sıfırlayacaklarını anlatacağız. VI. İstanbul Karbon Zirvesi etkinliklerine katılarak yüz binlere ulaşacağız.

"OKULLARDA KARBON AYAK İZİ ENVANTERİNİN ÇIKARILMASINA ÖNCÜLÜK ETME"

HEDEFİYLE YOLA ÇIKTIK  DÜŞÜK KARBON KAHRAMANI OLMAYA ADAYIZ

AZ TÜKET, GERİ DÖNÜŞTÜR, YENİLENEBİLİR ENERJİ KULLAN VE DOĞAYI KORU

KARBON AYAK İZİN YEŞİL OLSUN

Gençlik Spor Projeleri Destek Programı(2018-1)kapsamında Gençlik Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Karbon Ayak İzimiz Yeşil Projesi kapanış etkinliği(15.01.2019) STK temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşti.

Gençlik grubu öğrencilerinin hazırladığı proje kısa filminin gösteriminden sonra proje faaliyetlerinin sunumu öğrenciler tarafından yapıldı. Okul Müdürümüz Baş Öğretmen Dr. Bahire Eken öğrencilerimize hitaben  ''Atmosferdeki sera gazı birikimlerini, insanın iklim sistemi üzerindeki tehlikeli etkilerini önleyecek bir düzeyde durdurmak''hedefini benimseyerek değişimin kişide başlayacağını, hepimize çevrenin korunması açısından önemli görevler düştüğünü belirterek projede görev alan öğrencilere katılım sertifikalarını vermiştir.

Çevre İnsan Sağlık Ve Eğitimi Geliştirme Derneği Başkanı (ÇİSEDER )Dr. Derya Özdemir Küresel Isınma Ve İklim Değişikliğine doğa dostu ve çevreye duyarlı olan her bireyin dikkat etmesi ve karbon ayak izini azaltacak metodları günlük yaşamında uygulaması gerektiğinin üzerinde durarak gençlere ''Ardımızda yaşanabilir bir Dünya bırakmalıyız ''diyerek okul müdürümüze çevre ve doğayı koruyan projelere verdiği destekten dolayı ÇİSEDER yönetimi adına teşekkür etmiştir.

İstanbul Kadıköy Hayrullah Kefoğlu Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Karbon ayak İzimiz Yeşil projesi ile hibe desteği almaya hak kazandı.2018 Yılı Gençlik projeleri destek programı kapsamında okulumuz adına proje başvurusu yapılmıştır.  Kabul edilen projemizin tanıtım toplantısına ÇİSEDER (Çevre, insan, sağlık ve Eğitimi Geliştirme Derneği) başkanı Derya ÖZDEMİR VE Tarım ve Orman Bakanlığı´ndan iki temsilci katıldı.

Projeninin özeti şöyle:

Okulumuz Kimya öğretmeni Ayşegül ÖĞÜT koordinatörlüğünde gençlik grubu oluşturulmuştur. Öğrencilerimiz Defnesu TAP, Feyza YILDIRIM, Mirace ÇOBAN, Sıla Yaren TEZCAN ve Yiğit BULUT'tan oluşan gençlik grubumuz: Türkiye'de iklim değişikliği ile mücadelede toplumsal gelişmenin sağlanmasında gençlerin bilgi bilinç düzeyinin arttırılmasına odaklanılarak yenilikçi düşünce ve yöntemlerden faydalanılarak gençlerde özgüven, toplumsal sorunlara duyarlılık ve yaratıcı çözümlerin geliştirilerek,  küresel anlamda iklim değişikliği ile mücadele kapasitesinin arttırılmasını hedeflemektedir.

Okul Müdürümüz Başöğretmen Dr. Bahire EKEN, öğrencilerin tüketim anlayışları, çevre duyarlılığı, girişimcilik ve liderlik kapasitelerini arttıran projelere her zaman destek olduklarını ve okulumuz öğretmenlerinin proje mantığı ile yenilikçi düşünce ve yöntemlerden faydalanarak öğrencileri kılavuzlamasının  önemini ortaya koyarak proje ekibine yardımcı olan Müdür Yardımcımız Suna ÖZCAN KURU, Kimya Öğretmenimiz Ayşegül ÖĞÜT ve Gençlik Grubu öğrencilerini tebrik etmiştir.

Gençlik Projeleri Destek Programı 2018-I Özel Çağrı kapsamında Gençlik Spor Bakanlığınca  desteklenmesi uygun görülen 22794 - "KARBON AYAK İZİMİZ YEŞİL" projemiz ile ilgili sağlıklı ve etkin bir şekilde yönetimin sağlanacağı proje yürütücüsü Lise - Gençlik Gruplarına ile Üniversite Gençlik Topluluklarına, proje yönetimi ve raporlama süreçlerine ilişkin bilgilendirme yapılmıştır. Okulumuz adına proje koordinatörü Kimya Öğretmenimiz Ayşegül ÖĞÜT, 3 Ekim 2018- 6 Ekim 2018 tarihlerinde Aydın ili Kuşadası ilçesinde düzenlenen  "Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı" na katılım sağlayarak projenin  bütçe revizyonlarının gerçekleştirilmesini sağlamıştır.